Pagines

dilluns, 8 de juny del 2015

Expressionisme alemany

EXPRESSIONISME ALEMANY

"Amb antecedents a la pintura i connectat a les avantguardes l'expressionisme alemany va portar a les pantalles un món interior tortuós que es reflectia en imatges d'alt contrast, la distorsió de les quals reforçava un univers de malson". Aquesta definició de José Agustín Mahieu es correspon exactament amb l'estètica que predomina en el fotograma mostrat.
Les principals característiques de l'expressionisme alemany que estan presents en aquesta imatge són:
  • Predomini de les ombres sobre la llum, l'atmosfera bromosa i ombrívola que caracteritza la tradició mítica i fantàstica de l'univers d'aquest corrent de cinema.
  • Les perspectives esguerrades, tal i com es pot veure amb la ruta de fugida o el perfil impossible de les teulades.
  • Decorats gòtics que accentuen la sensació d'amenaça que emmascara tota la posada en escena. En aquest cas concret, el decorat de formes dentades i agudes recorden aquestes formes gòtiques en les que l'expressionisme alemany es recreava estèticament.
  • Il·luminació artística i creativa, on els blancs i negres violents configuren la confusió i l'angoixa que viuen els personatges. Pel que fa a il·luminació, es pot
remarcar també que l'expressionisme fa servir un sistema totalment artificial i antinatural, fugim del realisme d'altres corrents cinematogràfiques europees contemporànies.

  • Posada en escena volgudament antirealista, aconseguida amb roba pintada, de manera inharmònica, contravenint totes les regles de la perspectiva.
  • Aparença fantasmagòrica dels actors, més caricatura que personatges reals, vestits i maquillats de manera estranya i de forma exagerada. Els personatges acaben convertits en una forma abstracta més que es confon amb el decorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada