Pagines

divendres, 13 de juny del 2014

Joc de cartes UTONAL.


  1. Realització d'escales cromàtiques i modificacions del valor amb guaix, a través de la creació d'un joc de cartes.

    El joc de cartes té un total de 30 cartes repartides en 6 famílies de colors més 6 cartes especials.

    • Feu grups de 6 alumnes, cada alumne del grup ha de fer 5 cartes, d'aquestes 5 cartes, 4 es pintaran fent gradacions tonals d'una mateixa família de colors i l'altra serà una carta especial.
    El tamany total de la carta és 6 cm d'amplada per 8 cm d'alçada. Reserva 0,5 cm de marge al voltant i divideix l'espai restant en 7 franges d'1 cm. En la franja del mig pinta el color bàsic pur i després afegeix blanc cap amunt i negre cap abaix, has de realitzar un total de 7 valors tonals diferents i continus. El marge el pintes amb retolador negre, i entre to i to, també repassa amb una línia negra feta amb regle. A la cantonada esquerra superior i dreta inferior escriu un número de l'1 al 4 en cada carta de la mateixa família de color. Les famílies de colors són 6 en total: grocs, vermells, blaus, taronges, verds i violetes. De cada família, el to central de partida serà diferent, per exemple, de la família dels blaus, el to bàsic pot ser un blau cian, o un blau marí, o un blau turquesa...
    Cada alumne del grup farà una carta especial a escollir entre les següents: comodí, roba 2, canvi de sentit, perd torn, intercanvi amb company i color obligat.
    El comodí en lloc de fer una gradació de color fareu una escala cromàtica composta pels colors primaris (groc llimona, magenta i blau cian) i secundaris (taronja, verd i violeta) i en aquest ordre de dalt a baix. La franja del mig la pintareu negre i escriureu COMODÍ. Les altres cartes especials aniran pintades de fons amb el mateix color de la família que heu fet i damunt pintareu el símbol de la carta especial que correspongui seguint el model que es mostra a continuació.
    El revers de cada carta serà de color negre i en el centre en sentit vertical, escriureu amb lletra blanca gruixuda el nom del joc: UTONAL.


    Alumn@COLORFAMÍLIA

    VERDverd mig
    verd blavós
    verd groguenc
    mescla: verd+gris
    carta: perd torn

    VIOLETAvioleta mig
    violeta vermellós
    violeta blavós
    mescla: violeta+gris
    carta: color obligat

    BLAUblau cian
    blau vermelde
    blau verdós
    mescla:blau+gris
    carta: comodí

    Alumn@COLORFAMÍLIA de COLORS

    VERMELLmagenta
    vermell
    porpra
    mescla: magenta + gris
    carta: roba dos

    GROCgroc llimona
    groc ataronjat
    groc verdós 
    mescla: groc+gris
    intercanvi amb company

    TARONJAtaronja mig
    taronja vermellós
    taronja groguenc
    mescla: taronja+gris
    carta: canvi de sentit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada