Pagines

dijous, 5 de febrer del 2015

Pràctica La fotografia i la càmera.

Pràctica de fotomuntatge.

Presentació en format digital (Powerpoint o altres).


1. Exposició del concepte de fotomuntatge. Breu història en imatges del fotomuntage. Anàlisi i reflexió en relació al poder connotatiu i denotatiu en la tècnica del fotomuntatge.


2. Triar un autor exposat al primer apartat (clica a l'enllaç) i aprofundir en el coneixement del treball creatiu d’aquest autor en la tècnica del fotomuntatge. Cercar obres del l'autor i explicar el coneixement ideològic i significatiu de les seves imatges (internet). Analitza i explica els recursos tècnics que utilitza (com els fa, amb quin material...). 

3. Creació d’una imatge utilitzant la técnica del fotomuntage inspirant-se en l’estil de l’autor triat i imitant algún aspecte creatiu de l’artista, la técnica o bé l’estètica. Es valorarà amb més nota l'ús de fotografies pròpies.
La imatge es pot crear amb retalls d'altres imatges (superposant, retallant...) de forma manual o digitalment a través d'editors d'imatge (Gimp, Pixelmator, Photoshop...).

4. Memòria d’anàlisi del treball realitzat. Presentació d’una memoria escrita. Punts a desenvolupar:
  1. 1-  Perqué has triat aquest autor?. Qué és el que més t’ha interessat o t’ha atret?
  2. 2- Descripció de la teva imatge: elements connotatius i denotatius. Intencions simbóliques i estètiques.
  3. 3-  Descripció del procediment tècnic emprat.
  4. 4-  Proposta d’autoavaluació: Has aconseguit el que pretenies?. 
PAUTES PER FUSIONAR IMATGES MITJANÇANT UN PROGRAMA DE RETOC DIGITAL.

Aquest exercici s’ha de treballar en capes, a cadascuna de les quals introduirem una imatge: la fotografia de fons i l’altra imatge en una capa a sobre. Abans de fer això comprovem que les dues imatges tenen la mateixa resolució i també l’arxiu creat. Per situar les imatges una a sobre l’altra, aplicarem una opacitat del 40 % a la capa del quadre i podrem visionar també la fotografia. Ens fixarem com a punt d’anclatje els ulls dels personatges. Trobarem que un retrat és més gran que l’altre, o està una mica més girat. Farem servir les eines per a reduir l’escala de la capa en questió, per a girar, etc. Però procurarem no deformar la imatge, donat que no estem desvirtuant la imatge, sinó tant sols fusionant-la. Es pot triar l’eina del programa per a esborrar, amb diferents opacitats, aquells detalls del quadre que ens fan nosa. També es poden clonar parts del quadre (o la foto) i superposar-les.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada